CatalanCatal-ca_ESSpanishES
Buscar - Categorías
Buscar - Contactos
Buscar - Contenido
Buscar - Canales electrónicos
Buscar - Enlaces web
Productes
Menu

Banner 2

A+ A A-

Articles

Maxi 5 Turbo

 • Categoria: Models
 • Escrit per Super User
 • Vist: 2446
 • 27 febrer

Al ral.li de Var, apareix per primer cop el que va ser l'ultima evolució del Renault 5 Turbo en aquesta disciplina, el Maxi 5 Turbo.1984 El projecte a punt de sortir

 Es va presentar amb els colors de la marca, blanc negre i groc però al 1985 va canviar als colors blau vermell i blanc, fent referencia al sponsor philips i altres colors com groc vermell i blanc de 33 export pilotat per Didier Auriol, decoració Diac pel pilotat per François Chatriot i altres no menys importants però no tant conegudes pels Maxi 5 Turbo pilotats per Touren, De Meyer, Paquet ...Motor Maxi 5 Paquet

 En aquest cotxe es podia trobar la Funcionament DPVexperiència i qualitat d'un constructor de F1, tant en els materials emprats com tecnològicament, cal remarcar l'implantació d'un intercooler aire/aigua, el qual es pot posicionar en qualsevol indret sense necesitar una vena d'aire fred per poder evacuar les calories de l'aire comprimit pel turbo, el DPV, que s'encarregava de tenir un temps de resposta 0, nova injecció mecànica, pilotada per una centraleta Didier Auriol 33 exportelectrònica, sense deixar d'esmentar la carroceria, reforçada i amb elements de kevlar, injecció d'aigua, nous trens, nova direcció, carcasses de  caixa de canvis en magnesi, etc.

 Tot això per poder fiabilitzar i fer eficaç aquest nou auto de curses  fet per esser el 2 rodes motrius més ràpid d'asfalt desenvolupant 350 cv i 43 mkg.  

1983 Tour de Corse

 • Categoria: Models
 • Escrit per Super User
 • Vist: 2415
 • 27 febrer

TdC

Després de seguir millorant, gràcies a la nova homologació GRUP B arriba la versió Tour de Corse un autèntic cotxe de curses amb 240 cv que va arribar als 310 cv!

 Es va crear un tren davanter amb nous triangles inferiors que van permetre fer-lo 7 cm més ample, frens amb pinces de 4 pistons, caixa de canvis amb autoblocant, el qual es podia montar amb taratge 40% o 45 %, etc. Una curiositat es que, per exemple, la versió client ( es van montar diverses utilitats que es podien adquirir com a vehicles competició client ) montava càrter humit que passaria a càrter sec i així molts altres detalls. Es poden veure detalls com el nou paracop davanter, un detall molt significatiu i rápid d'apreciar, però, s'ha de tenir en compte, que és una peça la qual pot estar montada en qualsevol vehicle original o modificat no tenint res a veure amb el que és un Tour de Corse.

 La configuració mecànica ja era bona, però, encara s'hi va treballar fins a arribar a la coneguda versió maxi gr.B, en la qual es torna a canviar l'intercooler, del chausson mixte, que estava format per una primera part aire/aigua i després passava a aira/aire ( tecnologia emprada a la F1 a l'època ), a un nou model amb el mateix principi de funcionament però amb noves dimensions, nou arbre de lleves, diferents reglatges d'injecció... TdC Ragnotti i més tard va arribar la següent evolució, el Maxi 5 .

R 5 gr.IV

 • Categoria: Models
 • Escrit per Super User
 • Vist: 2723
 • 27 febrer

1982 Asistencia TdCPartint d'un Renault 5 turbo d'origen mantenint els 1397 cc es van aconsegiuir 265 cv i 25 mkg de parell en un ventall de revolucions comprès entre 4000 rpm i 7000 rpm, utilitzant rodes de 13 polzades, que s'alternaven amb rodes de 15 polzades tant desmontables com monoblock en magnesi, una aleació molt resistent i amb una molt bona relació qualitat pes però amb desventatges com l'oxidació que produeix i el risc de fisures amb els anys.

 El tren davanter va adoptar la sol.lució de triangles superiors regulables, amortiguadors de cos roscat amb molles, però, mantenint les barres de torsió, una millora molt notable en el comportament del vehicle, posteriorment es van anular les barres de torsió i es va reforçar el darrer punt de subjecció del trapeci inferior...

 Després de molt de treball i proves realitzades, es van aconseguir millores tècniques utilitzades posteriorment en el model Tour de Corse, podeu veure en fotografies del compartiment motor, frens, soports de carroceria, etc, com hi ha material que es pot reconèixer en altres evolucions, per tant el gr.IV, ja era un auto on es treballava amb molt bon material i on s'adoptaven tècniques i tecnologia puntera. Motor gr.IV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1981Cévennes

1981 Cévennes

 • Categoria: Models
 • Escrit per Super User
 • Vist: 2432
 • 27 febrer

Gràcies a la 2ª plaça aconseguida per Ragnotti-Andrié al ral.li Cévennes de 1981, es va designar amb aquest nom una evolució dins el gr.IV com a vehicle de competició client. Aquest es va comercialitzar amb un tren davanter sense les barres de torsió, amortiguadors de cos roscat amb molla, discs de fre perforats, bomba de fre específica, regulació del fre del tren posterior desde l'interior del vehicle, direcció més directa, una relació més tancada a la caixa de velocitats amb un autoblocant i tot això montat a un motor d'origen ( 160 cv ) els quals es podien millorar amb els kits fabricats en aquell moment per obtindre 185 i 200 cv, els elements principals dins al compartiment motor, conserven el seu lloc original ( injecció, turbo... ) també es van incorporar millores a nivell de frens, etc . Consulteu l'apartat manuals per veure les diferències amb les Tour de Corse o els Maxi 5, com podreu veure cada model és un món a part.

1980 Cevennes

1983 Tour de Corse

R 5 Turbo2

 • Categoria: Models
 • Escrit per Super User
 • Vist: 3236
 • 27 febrer

El Renault 5 Turbo 2, segueix pertanyent al tipus 8220, es el model que és va fer a partir del Renault 5 Turbo i del que en remarcarem algunes característiques i diferencies.

 Es va començar a constrir al 1982, mecànicament es diferéncia amb el Turbo, per exemple, pel sistema de bombes de benzina, aquest porta dues bombes externes als diposits per omplir el petit diposit adicional que hi ha a l'interior del compartiment motor. Renault 5 Turbo 2

 El sostre, portes i portó posterior son de ferro standard, i l'interior es quasi bé com el del Renault 5 Alpine turbo ( seients, moquetes, tablero, volant ... )

 Totes aquestes modificacions, van fer que el Turbo 2 fos més asequible, ja que, utilitzaba solucions emprades en altres models de la marca amb materials més económics.

 A nivell de prestacions, segueix donant 160 cv, però hi ha una lleugera diferéncia de pes, passa de 970 kg a 1000 kg.

 Es va seguir fabricant fins al 1986 produint unes 3000 unitats.

 Cal remarcar una produccio de 200 unitats sota el tipus 8221, aquestos varen esser creats per poder obtenir noves homologacións en competició gracies a la nova cilindrada, aquesta es va obtenir amb un cigonyal de 79 mm de cursa, portava junta de culata especifica, etc. 

Renault 5 gr.IV

Més articles...

 1. R 5 Turbo

Login or Register